Members mekka Napisano 10 Października 2024 Members Napisano 10 Października 2024 Cześć, po suplementacji Finem zacząłem mieć problemy z erekcją i libido okazało się że mam w dolnej granicy testosteron. Androlog zaproponował mi terapię teściem, ale powiedział że " na pewno straci pan wszystkie włosy" ile w tym może być prawdy? W końcu bloker będzie stosowany. Ktoś ma jakieś doświadczenie lub wiedzę w tej kwestii? Cytuj
Members emptybox Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 Jak będziesz blokować DHT i testosteron będzie w widełkach a nie jak u koksów to powinno być okej. Ewentualnie możesz dodać bloker receptora androgenowego miejscowo jak np. Fluridil czy jeszcze nie zatwierdzony Pyrilutamid. RU58841 nie polecam. Cytuj
Members Razor17111 Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 Dlaczego RU nie? Cytuj
Members emptybox Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 Dlatego że nie jest dobrze przebadane. Cytuj
Members mekka Napisano 11 Października 2024 Autor Members Napisano 11 Października 2024 Dziękuję za odpowiedź👍 o fluridil jeszcze nie słyszałem, będę śledził temat. Myślę, że teść będzie w widełkach lecz w górnej granicy. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 19 minut temu, mekka napisał: Dziękuję za odpowiedź👍 o fluridil jeszcze nie słyszałem, będę śledził temat. Myślę, że teść będzie w widełkach lecz w górnej granicy. Kluczowe jest przeprowadzanie badania dość często i modyfikowanie dawki teścia. Cytuj
Members mekka Napisano 11 Października 2024 Autor Members Napisano 11 Października 2024 Kilka lat temu jak badałem poziom teścia to miałem w połowie skali i brak problemów z wypadaniem włosów, zakola były powiększone nieco, ale włosy geste. Teraz teść nisko i przerzedzenia 😅 wiek 37 lat i gwałtowne wypadanie włosów od 2 lat. Ni uja logiki w tym łysieniu 😁 Cytuj
Members Andrew3 Napisano 11 Października 2024 Members Napisano 11 Października 2024 Godzinę temu, mekka napisał: Kilka lat temu jak badałem poziom teścia to miałem w połowie skali i brak problemów z wypadaniem włosów, zakola były powiększone nieco, ale włosy geste. Teraz teść nisko i przerzedzenia 😅 wiek 37 lat i gwałtowne wypadanie włosów od 2 lat. Ni uja logiki w tym łysieniu 😁 Bo testosteron nie wpływa bezpośrednio negatywnie na włosy tylko DHT. Paradoksalnie niskie stężenie teścia w organizmie też ma zły wpływ na włosy. Pamiętajmy cały czas o tym, że nie wszyscy ludzie łysieją. Są faceci którzy mają teścia w Himalajach i mają gęste czupryny. To predyspozycje genetyczne niektórych ludzi ( ponoć więcej jak 60% ) wiążą się ze zwiększoną wrażliwością mieszków włosowych na działanie pochodnej testosteronu ( DHT ). Cytuj
Members antydhtor Napisano 27 Października 2024 Members Napisano 27 Października 2024 Jeśli nikt mnie tu nie zmiażdży i nie zetrze zaraz w pył i jeśli mogę tu coś powiedzieć, to powiem do autora tylko tyle. Jeśli chcesz mieć maksymalną pewność, że zrobiłeś wszystko co można aby zapobiec łysieniu przy dostarczaniu T z zewnątrz, to zwyczajnie i tak po prostu wal 2,5 mg duta codziennie (udowodniona skuteczność w badaniach w blokowaniu DHT i nawet na forum jest gdzieś tabelka) - to też jedyny sposób dla łysiejących koksów, którzy nie chcą być łysolami a mają predyspozycje genetyczne do tego - tak na marginesie. A do tego duta można i razem z finem brać i wielu ludzi tak też robi (to dwa różne kompetencyjne i zarazem konkurencyjne blokery). Jeśli jednak trzęsiesz gaciami przed taką dawką duta to chociaż 0,5 i codziennie jak na BPH a nie raz na tydzień.... Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi