Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć, po suplementacji Finem zacząłem mieć problemy z erekcją i libido okazało się że mam w dolnej granicy testosteron. Androlog zaproponował mi terapię teściem, ale powiedział że " na pewno straci pan wszystkie włosy" ile w tym może być prawdy? W końcu bloker będzie stosowany. Ktoś ma jakieś doświadczenie lub wiedzę w tej kwestii?

• Members
Napisano

Jak będziesz blokować DHT i testosteron będzie w widełkach a nie jak u koksów to powinno być okej. 

Ewentualnie możesz dodać bloker receptora androgenowego miejscowo jak np. Fluridil czy jeszcze nie zatwierdzony Pyrilutamid. RU58841 nie polecam.

• Members
Napisano

Dziękuję za odpowiedź👍 o fluridil jeszcze nie słyszałem, będę śledził temat. Myślę, że teść będzie w widełkach lecz w górnej granicy.

• Members
Napisano
19 minut temu, mekka napisał:

Dziękuję za odpowiedź👍 o fluridil jeszcze nie słyszałem, będę śledził temat. Myślę, że teść będzie w widełkach lecz w górnej granicy.

Kluczowe jest przeprowadzanie badania dość często i modyfikowanie dawki teścia.

• Members
Napisano

Kilka lat temu jak badałem poziom teścia to miałem w połowie skali i brak problemów z wypadaniem włosów, zakola były powiększone nieco, ale włosy geste. Teraz teść nisko i przerzedzenia 😅  wiek 37 lat i gwałtowne wypadanie włosów od 2 lat. Ni uja logiki w tym łysieniu 😁

• Members
Napisano
Godzinę temu, mekka napisał:

Kilka lat temu jak badałem poziom teścia to miałem w połowie skali i brak problemów z wypadaniem włosów, zakola były powiększone nieco, ale włosy geste. Teraz teść nisko i przerzedzenia 😅  wiek 37 lat i gwałtowne wypadanie włosów od 2 lat. Ni uja logiki w tym łysieniu 😁

Bo testosteron nie wpływa bezpośrednio negatywnie na włosy tylko DHT. Paradoksalnie niskie stężenie teścia w organizmie też ma zły wpływ na włosy. Pamiętajmy cały czas o tym, że nie wszyscy ludzie łysieją. Są faceci którzy mają teścia w Himalajach i mają gęste czupryny. To predyspozycje genetyczne niektórych ludzi ( ponoć więcej jak 60% ) wiążą się ze zwiększoną wrażliwością mieszków włosowych na działanie pochodnej testosteronu ( DHT ).

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Jeśli nikt mnie tu nie zmiażdży i nie zetrze zaraz w pył i jeśli mogę tu coś powiedzieć, to powiem do autora tylko tyle.

Jeśli chcesz mieć maksymalną pewność, że zrobiłeś wszystko co można aby zapobiec łysieniu przy dostarczaniu T z zewnątrz, to zwyczajnie i tak po prostu wal 2,5 mg duta codziennie (udowodniona skuteczność w badaniach w blokowaniu DHT i nawet na forum jest gdzieś tabelka) - to też jedyny sposób dla łysiejących koksów, którzy nie chcą być łysolami a mają predyspozycje genetyczne do tego - tak na marginesie. A do tego duta można i razem z finem brać i wielu ludzi tak też robi (to dwa różne kompetencyjne i zarazem konkurencyjne blokery).

Jeśli jednak trzęsiesz gaciami przed taką dawką duta to chociaż 0,5 i codziennie jak na BPH a nie raz na tydzień....

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator