Members ad7 Napisano 2 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 2 Grudnia 2024 39 minut temu, Rafal77 napisał: Tzn jak to rozumieć? Jest minox lepszy i gorszy? Czy masz na myśli, że oprócz loxonu 5% jeszcze jakiś bloker DHT? Rafał, minox sam w sobie nie jest blokerem dht a niejako takim pomocnikiem w przepływie krwi do mieszków w celu pobudzenia ich do wzrostu. Ogólnie to taki środek do stymulacji wzrostu, poprawy krążenia i wzmocnienia włosa. Więc bez blokera teoretycznie mogą one i tak polecieć gdzieś tam w przyszłości. Przy okazji co do mnie - sytuacja po włączeniu do kuracji minoxa wydaje się opanowana. Na pewno zahamowało mi się przerzedzanie spowodowane minoxem w pierwszych tygodniach stosowania. W ocenie fryzjerki też ok, widać poprawę i nowe, małe odrosty. Zamieniłem także stosowanie minoxa w płynie, na minoxa w piance. Jest droższa od płynu, ale co zrobić. Pianka zupełnie nie podrażnia mi skóry, szybciej schnie na głowie i jest łatwiejsza w aplikowaniu. Jeśli pianka by mnie też podrażniała dopiero wtedy poszedłbym w tabletki. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 2 Grudnia 2024 Members Napisano 2 Grudnia 2024 59 minut temu, Rafal77 napisał: Tzn jak to rozumieć? Jest minox lepszy i gorszy? Czy masz na myśli, że oprócz loxonu 5% jeszcze jakiś bloker DHT? Oczywiście, że tak. Jest minox w tabletkach który da Ci najlepsze efekty. Nieporównywalne do stosowania minoxa topical. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 2 Grudnia 2024 Members Napisano 2 Grudnia 2024 18 minut temu, ad7 napisał: Rafał, minox sam w sobie nie jest blokerem dht a niejako takim pomocnikiem w przepływie krwi do mieszków w celu pobudzenia ich do wzrostu. Ogólnie to taki środek do stymulacji wzrostu, poprawy krążenia i wzmocnienia włosa. Więc bez blokera teoretycznie mogą one i tak polecieć gdzieś tam w przyszłości. Przy okazji co do mnie - sytuacja po włączeniu do kuracji minoxa wydaje się opanowana. Na pewno zahamowało mi się przerzedzanie spowodowane minoxem w pierwszych tygodniach stosowania. W ocenie fryzjerki też ok, widać poprawę i nowe, małe odrosty. Zamieniłem także stosowanie minoxa w płynie, na minoxa w piance. Jest droższa od płynu, ale co zrobić. Pianka zupełnie nie podrażnia mi skóry, szybciej schnie na głowie i jest łatwiejsza w aplikowaniu. Jeśli pianka by mnie też podrażniała dopiero wtedy poszedłbym w tabletki. Tak, tak wiem i rozumiem te zależności. Tylko zastanawiałem się czy Loxon5% jest dobrej jakosci minoxidylem czy szukać czegoś innego? Cytuj
Members Rafal77 Napisano 2 Grudnia 2024 Members Napisano 2 Grudnia 2024 (edytowane) 14 minut temu, Andrew3 napisał: Oczywiście, że tak. Jest minox w tabletkach który da Ci najlepsze efekty. Nieporównywalne do stosowania minoxa topical. A gdzie taki można nabyć? Apteka? Od kilku lat stosuje loxon 5% i włosów mam jeszcze sporo gdzie mikrowłókna dają radę wszystko zamaskować. Natomiast mój 2 lata młodszy brat , który zaczął łysieć później ma juz NW 5 ale nic nie stosuje bo nie ma z tym problemu....nie przeszkadza mu łysina:-) Także dla mnie jest to dowód, że działa na mnie loxon. Z blokera DHT biore tylko Sav Palmetto ale mam zamiat wejść na coś "grubszego" po zabiegu (styczeń 2025) Edytowane 2 Grudnia 2024 przez Rafal77 Cytuj
Members Andrew3 Napisano 2 Grudnia 2024 Members Napisano 2 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Rafal77 napisał: A gdzie taki można nabyć? Apteka? Najprościej iść do lekarza i dostać receptę. Cytuj
Members ad7 Napisano 2 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 2 Grudnia 2024 2 godziny temu, Rafal77 napisał: Tak, tak wiem i rozumiem te zależności. Tylko zastanawiałem się czy Loxon5% jest dobrej jakosci minoxidylem czy szukać czegoś innego? Każdy minoxidil to jedno i to samo - bo to minox rozpuszczony w etanolu wraz z glikolem. Chyba tylko Foligain miał bardzo fajny skład i wiele dodatków wspomagających, między innymi Saw Palmetto. Nasz rodzimy Loxon to alkohol i glikol z minoxem. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 3 Grudnia 2024 Members Napisano 3 Grudnia 2024 17 godzin temu, ad7 napisał: Każdy minoxidil to jedno i to samo - bo to minox rozpuszczony w etanolu wraz z glikolem. Chyba tylko Foligain miał bardzo fajny skład i wiele dodatków wspomagających, między innymi Saw Palmetto. Nasz rodzimy Loxon to alkohol i glikol z minoxem. No właśnie czytałem teraz skład Foligain i oprócz minoxa ma tak samo alkohol i glikol. Nie ma wzmianki o innych środkach....takich jak sav palmetto...hmm? Cytuj
Members Piterpiter Napisano 3 Grudnia 2024 Members Napisano 3 Grudnia 2024 Jeśli chcesz coś mniej drażniącego (bez glikolu propylenowego) to polecam piankę Regaine (niedostępna w PL, ale można zamówić przez internet), chyba że masz znajomych w DE to do kupienia w aptece bez recepty, polecam sam używam Cytuj
Members ad7 Napisano 3 Grudnia 2024 Autor Members Napisano 3 Grudnia 2024 7 godzin temu, Rafal77 napisał: No właśnie czytałem teraz skład Foligain i oprócz minoxa ma tak samo alkohol i glikol. Nie ma wzmianki o innych środkach....takich jak sav palmetto...hmm? Dlatego napisałem... miał 3 godziny temu, Piterpiter napisał: Jeśli chcesz coś mniej drażniącego (bez glikolu propylenowego) to polecam piankę Regaine (niedostępna w PL, ale można zamówić przez internet), chyba że masz znajomych w DE to do kupienia w aptece bez recepty, polecam sam używam Dokładnie tak i właśnie Regaine stosuję od 2 tygodni. Ona w składzie ma też glicerynę. Pianka jest naprawdę OK, nic nie podrażnia. Będę niebawem w Stanach to zrobię sobie zapasy Co ciekawe za oceanem Regaine jest jako Rogaine, i to jest cały czas ten sam produkt ale tam o niebo tańszy niż w Europie. W Stanach jest też Kirkland od Costco. Trochę tańszy niż Rogaine ale stosowałem go kiedyś i Rogaine mi lepiej podeszło. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 8 Grudnia 2024 Members Napisano 8 Grudnia 2024 W dniu 3.12.2024 o 22:35, ad7 napisał: Dokładnie tak i właśnie Regaine stosuję od 2 tygodni. Ona w składzie ma też glicerynę. Gliceryna, a glikol propylenowy, to dwa rożne składniki. Glikol propylenowy, często podrażnia, a gliceryna nie. Tez jestem uczulony na glikol propylenowy i drapie się po tym niemiłosiernie. Używam piankę Regaine od roku i nie mam z nią żadnych problemów. 1 Cytuj
Members ad7 Napisano 2 Stycznia Autor Members Napisano 2 Stycznia Hej, przychodzę ze spóźnioną o dobry ponad tydzień relacją po 10 miesiącach od zabiegu. Jestem na wyjeździe stąd brak czasu żeby coś wrzucić na spokojnie. W galerii fotki na przestrzeni ostatnich 10 dni Niestety inne miejsce, inne światło więc w efekcie będzie inaczej niż w dotychczasowych fotkach z domu. Od 2 miesięcy na minoxie w piance (kompletnie mnie nie podrażnia!), od miesiąca dodałem także Saw Palmetto. Bez zmiany suplementy, które brałem dotychczas. Minox robi robotę. Choć nie widać może tego na focie z góry, którą wrzuciłem - to góra w rzeczywistości uwierzcie mi jest już całkiem OK. Cała reszta oprócz szczytu - zapomniałem już o zakolach i innych problemach z łysieniem na przodzie Gdybym wcześniej zaczął minoxa, to pewnie na dziś dzień było by jeszcze fajniej. 1 1 Cytuj
Members Andrew3 Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia 15 minut temu, ad7 napisał: Gdybym wcześniej zaczął minoxa, to pewnie na dziś dzień było by jeszcze fajniej. Gratuluję dobrego wyniku. Spora różnica na plus od stanu wyjściowego. I najważniejsze, że jesteś zadowolony. Pomyśl, o blokerze DHT, bo saw palmetto nie zrobi żadnej roboty w tej kwestii. Jeżeli boisz się skutków ubocznych, zawsze jest wersja fina topical. 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia Super efekt. Zazdroszczę, że już jesteś po tym całym długotrwałym procesie gojenia, oczekiwania na odrost itp. Jeśli chodzi o koronę pamiętam, że nie była dla Ciebie priorytetem i posadzono tam mniej graftów. Nie mniej jest naprawdę dobrze i jeśli Ci to nie przeszkadza to używaj sobie mikrowłókien u mnie na koronie gdzie jest praktycznie Łysy placek robią robotę a u Ciebie będzie idealnie. Ewentualnie w przyszłości kolejny HT - fogęszczenis korony. W kwestii Sav Palmetto sam przyjmuje je od ok 3msc. Dwie z zalecanych 3 tabletek. Przed przyjmowaniem zmierzyłem DHT i dziś idę wykonać kolejne badania aby zobaczyć czy jest sens przyjmowania dalej. Za ok tydzień wynik i dam znać jak.to wygląda. Gratuluję całokształtu zabiegu i dzięki za relacjie. 1 Cytuj
Members ad7 Napisano 3 Stycznia Autor Members Napisano 3 Stycznia Pamiętam, że masz 13go zaplanowany zabieg. Zakładaj wątek i pokaż obecny stan Cytuj
Members Rafal77 Napisano 3 Stycznia Members Napisano 3 Stycznia 5 godzin temu, ad7 napisał: Pamiętam, że masz 13go zaplanowany zabieg. Zakładaj wątek i pokaż obecny stan Napisałem do Ciebie na priv Cytuj
Members lysy dzban Napisano 12 Stycznia Members Napisano 12 Stycznia W dniu 8.12.2024 o 17:10, Andrew3 napisał: Używam piankę Regaine od roku i nie mam z nią żadnych problemów. Cześć Widzę że na polskim rynku pojawiła się pianka Doppelherza i też w składzie ma glicerynę, Koszt niecałe 60zł. Skład: etanol bezwodny, woda oczyszczona, butylohydroksytoluen (E 321), kwas mlekowy (E 270), kwas cytrynowy (E 330), glicerol (E 422), alkohol cetylowy, alkohol stearylowy, polisorbat 60, propelent: propan/izobutan/n-butan. Warto rozważyć jako zamiennik Regaine? Wychodzi odrobinę taniej Cytuj
Members Andrew3 Napisano 12 Stycznia Members Napisano 12 Stycznia 3 godziny temu, lysy dzban napisał: Warto rozważyć jako zamiennik Regaine? Wychodzi odrobinę taniej Skład wygląda bardzo pozytywnie. Zawsze warto spróbować, jeżeli komuś zależy na budżecie. Ja jednak wolę to co sprawdzone i zostaje przy oryginalnym produkcie Regaine. Szkoda eksperymentować za te parę groszy. 1 Cytuj
Members ad7 Napisano 13 Stycznia Autor Members Napisano 13 Stycznia 9 godzin temu, lysy dzban napisał: Cześć Widzę że na polskim rynku pojawiła się pianka Doppelherza i też w składzie ma glicerynę, Koszt niecałe 60zł. Skład: etanol bezwodny, woda oczyszczona, butylohydroksytoluen (E 321), kwas mlekowy (E 270), kwas cytrynowy (E 330), glicerol (E 422), alkohol cetylowy, alkohol stearylowy, polisorbat 60, propelent: propan/izobutan/n-butan. Niezły sztosik zarzuciłeś z tym Doppelherzem. Skład dosłownie pokrywa się z Rogaine/Regaine, jest identyczny. Kwestia teraz tylko jak będzie z samą konsystencją pianki, czas schnięcia itd. Na pewno produkt godny uwagi do zastąpienia droższej Rogaine. 5 godzin temu, Andrew3 napisał: Szkoda eksperymentować za te parę groszy. No nie wiem czy to będzie parę groszy. Koszt jednej butelki Regaine to około 20 eur i jest ciężko osiągalna w Polsce. Doppelherz masz w polskich aptekach internetowych za średnio 50-60zł. Przy większych ilościach zyski konkretne. 9 godzin temu, lysy dzban napisał: Warto rozważyć jako zamiennik Regaine? Wychodzi odrobinę taniej Ja na pewno wezmę na próbę, choć mam dość duży zapas Rogaine obecnie. Przetestuję i dam znać czy widzę jakieś różnice Bezdyskusyjnie warto przejść na tą piankę z Doppel jeśli ktoś używa minoksa w płynie, bo cena praktycznie taka sama. Dzięki za info o tej piance, nie miałem o niej pojęcia do tej pory Cytuj
Members Andrew3 Napisano 13 Stycznia Members Napisano 13 Stycznia 9 godzin temu, ad7 napisał: No nie wiem czy to będzie parę groszy. Koszt jednej butelki Regaine to około 20 eur i jest ciężko osiągalna w Polsce. Doppelherz masz w polskich aptekach internetowych za średnio 50-60zł. Przy większych ilościach zyski konkretne. Jak już jesteś taki oszczędny, to zwróć uwagę na to, ile jest tej pianki u "Doppelherz" i ile jest w oryginalnym "Regaine". Ja widzę na pierwszy rzut oka, że mniej pianki daje "Doppelherz". Choć pianka Regaine jest dostępna tam, gdzie mieszkam w każdej aptece, to faktycznie jej cena jest najmniejsza na Amazon, więc tam się w to zaopatruję. Uważam, że Regaine to sprawdzony produkt od lat i zostanę przy piance oryginalnego producenta. Nikomu nie zabraniam eksperymentować i kupować tego, co tańsze, ale jednak proponuję najpierw kupić i przetestować kilka miesięcy, i napisać wnioski tutaj na forum. Życie mnie nauczyło, że nie ma nic taniej, a taniej zawsze ma swoje konsekwencje. Cytuj
Members ad7 Napisano 13 Stycznia Autor Members Napisano 13 Stycznia Godzinę temu, Andrew3 napisał: Jak już jesteś taki oszczędny, to zwróć uwagę na to, ile jest tej pianki u "Doppelherz" i ile jest w oryginalnym "Regaine" Pojemność jest taka sama 60g vs 60g. 50 mg/g na opakowaniu dotyczny 5% minoxa. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 13 Stycznia Members Napisano 13 Stycznia 14 minut temu, ad7 napisał: Pojemność jest taka sama 60g vs 60g. 50 mg/g na opakowaniu dotyczny 5% minoxa. Doppelherz 60ml, Regaine 73ml. To takie balansowanie ceną. Trzeba na wszystko zwracać uwagę jak chcesz być taki oszczędny. Cytuj
Members lysy dzban Napisano 13 Stycznia Members Napisano 13 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Andrew3 napisał: Doppelherz 60ml, Regaine 73ml. To takie balansowanie ceną. Trzeba na wszystko zwracać uwagę jak chcesz być taki oszczędny. Ja tam widzę że rogaine/regaine są 60ml. Gdzie nie patrzę czy to na stronach pl czy aptekach w de czy bezpośrednio na stronie producenta w us. Doppelhertza widzę, że można z apteki z Niemiec przytulić za 150zł (3x60ml) z wysyłką do pl. Edytowane 13 Stycznia przez lysy dzban Cytuj
Members Andrew3 Napisano 13 Stycznia Members Napisano 13 Stycznia (edytowane) 8 minut temu, lysy dzban napisał: Ja tam widzę że rogaine/regaine są 60ml. To zobacz sobie jeszcze raz. Zaczyna mnie już mocno męczyć przekomarzanie się w tym temacie. Zwłaszcza, że zaśmiecamy tutaj koledze mocno watek. Niech każdy kupuje co chce i gdzie chce. Z mojej strony to EOT. Edytowane 13 Stycznia przez Andrew3 Cytuj
Members ad7 Napisano 13 Stycznia Autor Members Napisano 13 Stycznia Ja na swoim Regaine nigdzie nie widzę, że ma 73ml, a na zdjęciu, które wrzucasz wyraźnie jest napisane, że to odpowiednik 60g/73ml. To co wrzuciłeś to na moje oko jakaś starsza oprawa graficzna produktu. Generalnie wychodzi na jedno i to samo skoro skład ten sam, a obydwa produkty mają po 60g. W związku z tym Doppel będzie też miał odpowiednik 73ml Cytuj
Members antydhtor Napisano 13 Stycznia Members Napisano 13 Stycznia Może istnieją dwie wersje tego. I nawet jeśli 60 g jest w jednym i w drugim to ten rzadszy 73ml zawsze będzie lepszy dla kogoś, kto tego wali więcej na łeb. Poza tym jakość da się tylko bezpośrednio porównać mając jedno i drugie w ręce. Ze skutecznością to samo - tylko testować Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi