Members ushikawa Napisano 22 Lipca 2013 Members Napisano 22 Lipca 2013 Zmiana diety może rzeczywiście korzystnie wpłynąć na włosy. Ale z tym stresem nie przesadzaj. Orlandooo napisał Ci co to jest stres. Pracownicy się do siebie nie odzywają? Ludzie patrzą wilkiem? "Stres" tego kalibru (w pracy lub poza nią) ma jakieś 90% ludzi u nas. Cytuj
Members peter Napisano 22 Lipca 2013 Members Napisano 22 Lipca 2013 Tylko o to chodzi że każdy z nas inaczej reaguje. Jeden ma tak że po nim to spływa a drugi bierze wszystko do siebie, przemyśla, analizuje. I ja właśnie należę do tej drugiej grupy. Przez co sam siebie nakręcam. Cytuj
Members ushikawa Napisano 23 Lipca 2013 Members Napisano 23 Lipca 2013 Jedno jest pewne. 99% ludzi, którzy zaglądają tu po raz pierwszy rozpaczliwie szuka u siebie przyczyny łysienia innej niż MBP. A to praca, a to stres, a to zanieczyszczone powietrze. Jesteś tego wręcz podręcznikowym przykładem. Ja wiem, że trudno się z tym pogodzić, ale im wcześniej porzucisz tego typu zabobony, tym lepiej. Twoje zdjęcia wyglądają na klasyczną androgenówkę (nie każdy łysieje od razu na zakolach, niektórzy zaczynają od korony/czubka). Pisałem Ci już, że jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że włosy w miejscach gdzie je tracisz najłatwiej odzyskać. Jeśli obserwujesz przerzedzenia również po bokach i z tyłu głowy to wiadomość jest już gorsza. To może być "diffuse MBP", które w pewnym stopniu ogranicza również możliwości przeszczepu. Wygląda to właśnie tak, że łysiejesz "normalnie" androgenowo, a oprócz tego tracisz część włosów również po bokach i z tyłu (przerzedzenia, miniaturyzacja). Cytuj
Members peter Napisano 23 Lipca 2013 Members Napisano 23 Lipca 2013 A czemu to właśnie na czubku najłatwiej jest odzyskać włosy? Nie żebym to kwestionował bo moja dermatolog powiedziała mi to samo, że bardzo dobrze rokuję bo głównie przerzedzenie mam na czubku głowy a to bardzo dobry znak, tylko po prostu zastanawiam się jaka jest różnica w walce o włosy na czubku a w walce o włosy np na zakolach, Cytuj
Gość Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Różnica jest bardzo duża. Przykładowo, na koronie kombinacja fin+minoks+keto (inni fina zastępują ru) odpowiednio wcześnie zastosowana pozwala w ciągu 1-2 lat ładnie zagęścić włosy, oczywiście nie u wszystkich. Na zakolach, moim zdaniem, niczym, oprócz przeszczepu, włosów nie odzyskasz. Max efekt to zahamowanie dalszego wypadania. Cytuj
Members qwert Napisano 30 Lipca 2013 Members Napisano 30 Lipca 2013 A czemu to właśnie na czubku najłatwiej jest odzyskać włosy? Nie żebym to kwestionował bo moja dermatolog powiedziała mi to samo, że bardzo dobrze rokuję bo głównie przerzedzenie mam na czubku głowy a to bardzo dobry znak, tylko po prostu zastanawiam się jaka jest różnica w walce o włosy na czubku a w walce o włosy np na zakolach, Twój dermatolog gówno wie. Specjalistów od łysienia jest w Polsce 8 max 10 lekarzy, reszta wie nie wiele więcej niż Kowalski. Cytuj
Members tedzik Napisano 24 Października 2014 Members Napisano 24 Października 2014 Nowy wywiad z szefem RepliCel: http://www.midasletter.com/2014/10/replicel-life-sciences-inc-ceo-david-hall-interview-podcast/ -- 25 paź 2014, 11:55 -- I jeszcze prezentacja z Mesy: Wygląda na to, że kolejna faza mająca określić optymalne dawkowanie potrwa minimum 2 lata. Cytuj
Members antydhtor Napisano 17 Kwietnia 2015 Members Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Usunięty przeze mnie Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members Skald Napisano 20 Kwietnia 2015 Members Napisano 20 Kwietnia 2015 A czemu to właśnie na czubku najłatwiej jest odzyskać włosy? Nie żebym to kwestionował bo moja dermatolog powiedziała mi to samo, że bardzo dobrze rokuję bo głównie przerzedzenie mam na czubku głowy a to bardzo dobry znak, tylko po prostu zastanawiam się jaka jest różnica w walce o włosy na czubku a w walce o włosy np na zakolach, Twój dermatolog gówno wie. Specjalistów od łysienia jest w Polsce 8 max 10 lekarzy, reszta wie nie wiele więcej niż Kowalski. Inna sprawa, że w tym konkretnym wypadku dermatolog ma rację Cytuj Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.http://www.fusehairpolska.blogspot.com Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.
Rekomendowane odpowiedzi