Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano
Pytanie odnośnie robienia wcierki w KB i alko.

Lepiej robić każdego tygodnia nową czy też zrobć jena na cały miesiąc? Mowa o stężeniu 5% i aplikowaniu 2ml dziennie

Słyszałem ze niby traci właściwości wiec pytam z ciekawosci.

I jak chce zrobić 16ml 5% RU na tydzień to wtedy:

16*0,05 = 0,8g RU

16*0,7 (96% spir) = 11,2ml

16*0,3 (KB) = 4,8ml

Mieszam 0,8g w 11,2ml alko i dolewam 4,8ml KB, tak?

Na stronie http://edt.com.pl/Produkty/produkt-1/ podany jest inny wzór

PS proszek RU przechowywać w zamrażarce, a rozrobiony płyn ? W lodówce ?

• Members
Napisano

Dzięki ja proszek trzymam w zamrażalce, KB sol i wcierke w lodówce.

- fin 1mg (Nezyr) - ED / po 14 miesiącach (Avodart) 0,5mg E3D

- RU 5% w KB - 3,5ml ED

- cynk, biotyna + MSM - ED

- Zoxin-Med - 2x w tygodniu / Bambino ED / Selsun Blue 2x w tyg.

- Saba gel z hydro - E3D

- dermaroller 1,5mm - 520ig 2xtyg

• Members
Napisano

najlepiej po 24 godzinach, ja wale do pełnego minoxa 60 ml, ru 1,5 grama i trzymam w lodówce , wale 2 ml na łeb, polecam przed nałożeniem derm roller, podnosi efektywnsoc acz boli troche

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
Czy RU nakłada się tylko po myciu głowy ? czy można też nałożyć bez wcześniejszego mycia?

Każdy łysiejący powinien myć łęb codziennie aby zmywać sebum i pot z dht, oczywiscie ze mozesz nalozyc ru na brudny łęb tylko pytanie po co ? skuteczniej jest umyc glowe szamponem z ketonazolem lub z cynkiem, potrzymac splukac wytrzec leb poczekac chwile i nalozyc

• Members
Napisano
A jak łączycie keto z ru? Robicie osobne mycie włosów na noc, czy normalnie myjecie rano szamponem z keto i od razu nakladacie ru?

Ja szampon z keto używam podczas mycia włosów na noc. Ru nakładam rano po umyciu zwykłym szamponem bamibno.

Czy RU nakłada się tylko po myciu głowy ? czy można też nałożyć bez wcześniejszego mycia?

Najlepiej po umyciu...Myjesz, czekasz ok. 20 min aż wyschną (albo używasz suszarki) i nakładasz RU. Ru wysycha dość szybko - ok. 10 min, a potem jak masz sklejone włosy to możesz je rozczesać i jest cacy. Na mokry skalpel nie nakładaj - skóra głowy musi być sucha. Zapewne o tym wiesz ale w razie czego napisałem

- fin 1mg (Nezyr) - ED / po 14 miesiącach (Avodart) 0,5mg E3D

- RU 5% w KB - 3,5ml ED

- cynk, biotyna + MSM - ED

- Zoxin-Med - 2x w tygodniu / Bambino ED / Selsun Blue 2x w tyg.

- Saba gel z hydro - E3D

- dermaroller 1,5mm - 520ig 2xtyg

• Members
Napisano
A jak łączycie keto z ru? Robicie osobne mycie włosów na noc, czy normalnie myjecie rano szamponem z keto i od razu nakladacie ru?

Ja szampon z keto używam podczas mycia włosów na noc. Ru nakładam rano po umyciu zwykłym szamponem bamibno.

Najlepiej po umyciu...Myjesz, czekasz ok. 20 min aż wyschną (albo używasz suszarki) i nakładasz RU. Ru wysycha dość szybko - ok. 10 min, a potem jak masz sklejone włosy to możesz je rozczesać i jest cacy. Na mokry skalpel nie nakładaj - skóra głowy musi być sucha. Zapewne o tym wiesz ale w razie czego napisałem

Cenna informacja, dzięki nie wiedziałem.

Zastosuje sie do zaleceń.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Panowie,

Gdzies na forum przeczytałem że KB Sol należy od razu wymieszać z alkoholem bo niewymieszane KB traci swoje właściwości (nie mogę teraz tego znaleźć). 3 tyg temu przyszło mi KB Sol, nie wymieszalem go z alkoholem i się zastanawiam czy robic teraz mieszanke z RU i alkoholem, czy kupować od nowa KB Sol bo szkoda będzie marnować RU?

Mam jeszcze pytanie nr 2 - czy robić mieszanki RU-KB SOL/alkohol na dłuższy okres czasu (wygodniej) - miesiąc czy może jednak na krócej - 1/2 tygodnie, czy może to nie ma jakiegoś specjalnego znaczenia?

Dzieki za odpowiedź

Edytowane przez Gość

1 ml 1% CB codziennie grudzien 2016-styczen 2017

1ml 2% CB luty-kwiecien 2017

1 ml 3% CB od maj 2017

1 ml 4% CB od lipiec 2017

1 ml 4,5% CB od sierpien 2017

Ru 5% 2ml ED, Saba zel co 2 lub 3 dni, emu oil. od marzec 2018

• Members
Napisano

Ja mam z kolei pytanie odnośnie stosowaania ru i minoxa. Ru zamierzam rozrobić z KB i stosować raz dziennie wieczorem na zakola po umyciu . Ale tez chciałbym stosować loxon. I właśnie nie wiem kiedy go stosować , bo np tylko raz dziennie rano to za mało . Czy stosowanie minoxa pol godziny po nałożeniu ru miałoby sens ? Czy jakoś inaczej mam stosować te oba leki zeby zmaksymalizować skuteczność ?

• Members
Napisano

Mam pytanie czy przy kazdym zamowieniu RU z tej stronki z forum musze wysylac im ten dokument z podpisaem, czy wystarczy tylko za pierwszym razem jak zamawiam?

Nizoral 2% 2x na tydz

• Members
Napisano
Mam pytanie czy przy kazdym zamowieniu RU z tej stronki z forum musze wysylac im ten dokument z podpisaem, czy wystarczy tylko za pierwszym razem jak zamawiam?

Za każdym razem musisz im wysyłać tą deklarację.

• Members
Napisano

za 40 zl znalazłem, wczesniej uzywalem rollera ale głowa strasznie krwawila i bolala skóra no i dużo włosów sie wyrywało, na derma stamp glowa jest zaczerwieniona i owszem sa czerwone kropki ale nie tak rozerwane jak na rollerze,

• Members
Napisano

Panowie, zamówiłem wczoraj trochę bezmyślnie 5mg ru58841 za 240zł z polecanej strony Reschem, przeczytawszy wcześniej, że powinno mi to starczyć na ok 3 miesiące terapii. Dopiero teraz szukam dokładnego przepisu przygotowania Ru58841 i wszędzie jest napisane aby na 1ml roztworu rozpuszczać od 20mg do 50mg proszku... więc na co te 5mg RU ma mi starczyć?

• Members
Napisano

Planuje zakup RU 58841 poprzez Anagenic.

W jakiej postaci polecacie zakup tego specyfiku ? Planuje używac go równolegle z pianką Rogaine (mam bardzo tłuste włosy wiec płyny minoxilowe itp odpadają). POmyślałem by kupić RU 5% i dolać/dosypać to do wcierki Aknosan (Denaturated Alcohol, Aqua, Tioxolone, Citric Acid) i delikatnie przemywać sobie tym głowę raz dziennie wieczorem (przy okazji usuwając nadmiar sebum z głowy).