Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Osobiście widziałbym to tak.

Usunąć wszystko pod linią którą narysowałem, nad linią usunąć grafty wielowsłosowe i odtworzyć gestą linię na tym poziomie. Oczywiście linia poglądową, w rzeczywistość może być bardziej okrągła ale chodzi o wysokość. Nie wierzę że to jest aż takie trudne żeby nikt się nie podjął - to jest jakieś 20 cm - 1000 graftów na cały obszar. Dało by mi to ładnie zaokrąglone i odpowiednie do wieku NW2. Jakby usunąć te grafty do miejsca gdzie ewidentnie kończy się przeszczep to zostaje praktycznie z dziwnym, kwadratowym NW3.

Edytowane przez smutny12
  • Members
Napisano

To nie rozwiązanie, a proteza, ale czy próbowałeś to zasypać delikatnie mikrowłóknami? Nie od pierwszego włosa, ale z pół centymetra wglab od linii. 

Aktualna kuracja:

- Finasteryd 1mg (Finahit)

- Hairvity

- Dermena Men (szampon)

- Zoxin Med (szampon)

• Members
Napisano
43 minuty temu, kules napisał:

To nie rozwiązanie, a proteza, ale czy próbowałeś to zasypać delikatnie mikrowłóknami? Nie od pierwszego włosa, ale z pół centymetra wglab od linii. 

Nie po to płaciłem 26 tys żeby spać mikrowłókna, już lepiej ogolić się na łyso.

• Members
Napisano (edytowane)
W dniu 2.03.2023 o 22:16, looksmatters napisał:

No zrobienie takiej linii włosów to jest kryminał. Ten Turkowski to cymbał bez szkoły. 

Największym problemem jest że byłem na łyso jak mi to narysował i ciężko było mi ocenić tą linię.

Edytowane przez smutny12
  • Members
Napisano (edytowane)

Na niebiesko grafty wielowłosowe, obszar który zaznaczylem bardzo ciężko wygolić żeby nie ciachnąć swoich włosów z boku, co dziennie z tym walczę bo po 1 dniu już widać u mnie te włosy.

Edytowane przez smutny12
  • Members
Napisano

Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie wybrać się na konsultacje do Ferdydurke, niech przyluka na żywo i wtedy napwno wyczaszkuje jakieś sensowne rozwiązanie 

• Members
Napisano

Feriduni ma konsultacje na żywo w połowie 2024 roku, juz wcześniej można zrobić zabieg bo na początku 2024, jakby czekać na konsultację na żywo to bym zrobił zabieg pewnie pod koniec 2025 a najprawdopodobniej potrzebuje 2 sesji w odstępie pół roku co daje mi efekt gdzieś w 2027. Zapisałem się na konsultację online w połowie 2023 ale szukam alternatyw. Chyba wczesniej skoczę z mostu niż będę chodził z tym przez 3 lata na głowie.

• Members
Napisano

Jeszcze jedna opcja którą rozważam to Dr Kaan Pekiner. Na zagranicznych stronach same dobre opinie (może aż za dobre). Tutaj bardzo mało informacji. Jak na Turcję cena wysoka bo chyba coś koło 3Euro za graft, okres oczekiwania to podobno ok. pół roku. Ze zdjęć bardzo podobają mi się jego zabiegi i linie włosów które rysuje. Czy ktoś na forum może robił zabieg albo chociaż kontaktował się?

• Members
Napisano (edytowane)
W dniu 4.03.2023 o 16:51, Pytnik napisał:

Ma ten kan jakąś stronę kliniki ?

Teoretycznie nie, ma stronę starej kliniki która jest niekompletna.

Ale ma wiele relacji na hair restoration network oraz reddicie i wiele bardzo dobrych rezultatów.

Edytowane przez smutny12
  • Sad 1
  • Members
Napisano

Załóż mu sprawę czym prędzej, może ten bezczelny cham i kutas się czegoś nauczy, albo wynajmij kogoś kto powyrywa mu włosy i pozostawi stan taki jak masz teraz, zobaczymy czy będzie mu się podobało 

• Members
Napisano (edytowane)

Narysowałem linię żeby oszacować jakie jest pole powierzchni między moimi naturalnymi włosami a czymś co powinno wyglądać w miarę. Zaznaczyłem na czarno linię między moimi gęstymi włosami a jakimś pomysłem jak to powinno wyglądać. Oczywiście nie jestem chirurgiem ani się na tym nie znam, ale uważam że jakby linia była tak zrobiona to wyglądało by to dużo bardziej estetycznie - czy naturalnie to nie wiem. Wygoliłem również sporo włosów w linii, bo tak wyglądam po prostu lepiej - kontrast między miejscami z bardzo małą gęstością a moimi naturalnymi włosami jest dużo mniejszy. Ale po zaczerwienieniu widać gdzie oryginalnie narysował ją "specjalista". Odrysowałem ten obszar od kalki i wyszło ok 15 cm^2. Czyli jakieś 800 graftów przyjmując, że nic tam nie ma. Czy myślicie, że taka linia ma sens (albo przynajmniej sam poziom), czy lepiej wyjąć faktycznie wszystko do granicy naturalnych włosów, a może coś po między?

Edytowane przez smutny12
  • Members
Napisano
1 minutę temu, ElChapoGuzman napisał:

Miej pretensje tylko do siebie, chodzicie do polskich paprochów a później płacz i zgrzytanie zębów

Dziękuje za ten merytoryczny komentarz. Bardzo mi pomógł - być może już nie długo.

• Members
Napisano

No co mam Ci powiedzieć byku, czemu nie sprawdzacie / analizujecie chociaż przez tydzień nie mówie o miesiącu, że u Polaków się nie robi.

Jedynie Przybylski trzyma jakiś tam poziom bo uczył się za granicą i doucza.

Mam pocieszenie i nie pocieszenie:

1) Nie pocieszenie: 2000 graftów poszlo w dupę

2) Pewnie da radę wyciągnąć jeszcze z 3000 i popraw to w Turcji ew. u Przybylskiego jak nie chce Ci się za granicę. 

24 000 zł to kupa szmalu, wiem, że możesz nie mieć tak od ręki, póki co próbuj mikrowłókna w sprayu, nie będziesz miał takiego doła.