Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mam parę pytań.

1.Czy gotowe Ru przetrzymywać można w plastikowych butelkach, czy muszą być szklane?

2.Jaką powinno mieć Ru konsystencję jako proszek. Tzn. jak bardzo ma być sypki, czy jest jednolicie sypki?

3.Dla pewności podajcie proporcję z jaka się miesza alkohol z PG.

4.Dlaczego nie używa się wody w mieszance?

z góry dziękuje za odpowiedzi

• Members
Napisano
Mam parę pytań.

1.Czy gotowe Ru przetrzymywać można w plastikowych butelkach, czy muszą być szklane?

2.Jaką powinno mieć Ru konsystencję jako proszek. Tzn. jak bardzo ma być sypki, czy jest jednolicie sypki?

3.Dla pewności podajcie proporcję z jaka się miesza alkohol z PG.

4.Dlaczego nie używa się wody w mieszance?

z góry dziękuje za odpowiedzi

ad.1

w szklanych, alkoholu nie powinno ise w plastiku przetrzymywać, bo zachodzą niechciane reakcje

ad.2

sypki biały proszek

ad3.

70eth + 30PG lub 50eth + 50PG

ad4.

woda wytrąca RU (widać wtedy jakby fusy pływające w roztworze, oraz po nałożeniu pozostaje biały osad na włosach), musiałbyś wtedy użyć jakiegoś sublizatora pozwalającego rozpuszczać substancje nierozpuszczalne w wodzie oraz jakiś stabilizator mieszanki. Na takich własnie substancjach opiera się KB solution, dlatego jest w nim trochę wody

• Members
Napisano
stosuję od dłuższego czasu mega kurację /patrz w podpisie/ ale od czasu dostępności za pośrednictwem zioma /nie pamietam chyba ok. 2 miesiące/zacząłem stosować 0,5ml 5% RU raz dziennie,tego mi chyba brakowało,mocnego blokera w kuracji, ponieważ moja góra ruszyła z kopyta, z tygodnia na tydzień widze zagęszczenie góry/ nie objętej przeszczepem/ wcześniej tylko utrzymywałem praktycznie to co było,ew. włosy były pogrubione i pociemnione, być może nie trzeba u mnie dawki przynajmniej na poczatku 1ml 5% roztworu , 0,5ml spokojnie starcza, o dziwo właśnie spodziewałem się tylko zatrzymania ,a niespodzianką jest dla mnie odrost

nie wiem dokładnie czy to efekt tylko ru,czy tez dodania do kremu adonezyny,kinetyny, eclipte, ale jedno jest pewne , pojawił się efekt stopniowego zagęszczania

zaobserwowałem jeden efekt uboczny po stosowaniu Ru , ale przeminął po miesiącu stosowania ,mianowicie po aplikacji na wieczór rano senność,cięzko się dobudzić , ale w moim przypadku jest to na plus bo miałem kłopoty ze snem wcześniej

Ru masz made in China czy USA?

• Members
Napisano

ad.1

w szklanych, alkoholu nie powinno ise w plastiku przetrzymywać, bo zachodzą niechciane reakcje

Czy same wymieszanie KB i Ru w plastikowym naczyniu może spowodować takie reakcje ? Przechowywanie już w naczyniu szklanym.

• Members
Napisano

trochę się pogubiłem z tym dawkowaniem RU. kilka stron wcześniej ziom pisał że 20 mg to za mało, że powinno się używać około 40. natomiast na forum hairlosshelp jest już mowa o 100 mg, dopiero niby taka ilość substancji czynnej zaczyna przynosić efekty (tak twierdzi el_duterino, ale inni też), choć jak wiadomo każdy ma inną wrażliwość. sam stosuję ok 50mg, i myślę o zwiększeniu dawki, choć teraz po tym co pisał ziom mam już dylemat.

• Members
Napisano
trochę się pogubiłem z tym dawkowaniem RU. kilka stron wcześniej ziom pisał że 20 mg to za mało, że powinno się używać około 40. natomiast na forum hairlosshelp jest już mowa o 100 mg, dopiero niby taka ilość substancji czynnej zaczyna przynosić efekty (tak twierdzi el_duterino, ale inni też), choć jak wiadomo każdy ma inną wrażliwość. sam stosuję ok 50mg, i myślę o zwiększeniu dawki, choć teraz po tym co pisał ziom mam już dylemat.

Na każdego będzie działała inna dawka, oraz jest to też napewno związane z pojazdem. El-dut używa standardowego, nie wiemy jak przebiega proces dostarczania leku wgłąb skóry, ile trwa i jaka część leku się ulatnia (bo jednak stabilność RU w takim pojeździe nie była zbadana). Według moich doświadczeń z RU 40-50mg jest dawką optymalną dla podtrzymania włosów i minimalizacji efektów ubocznych, Enden jeden z guru zachodnich forów, również używa 1ml RU 5% w KB solution i dodatkowo przyjmuje leki zwiększające poziom testosteronu i aktywność 5AR (problemy po stosowaniu propeci) i utrzymuje jeden stan na głowie. Wiadomo większe dawki powinny dać lepsze efekty, ale wiąże się też to z większym ryzykiem skutków ubocznych.

• Members
Napisano
A jakie są skutki uboczne RU? To samo co przy finasterydzie?

Teoretycznie powinny być podobne, ale przy RU bardzo rzadko występują. Trzeba mieć pecha żeby na kogoś tak podziałał

Napisano

5-10 włosów to więcej leci zapewne niełysiejącym, przy finie mi wypadało z 20 xD Teraz to jest tak jakbym nic nie stosował a mam trochę tego wszystkiego, włosów leci spokojnie 100 patrząc na nie podczas czesania czy podczas mycia głowy, a jak jest w ciągu dnia itd ciężko ocenić czy tam policzyć;p

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Majette

Mi przy czesaniu codzinnie wychodzi 30 włosów a wtedy kiedy nie było nadmiernego wypadania to tak 10 włosów to była norma.

Mam pytanie:jak przyszło mi przesyłka z RU w maju to nie było mnie w domu i nikt nie wiedział, że trzeba od razu to włożyc do zamrażarki. Czy jeśli RU leżało sobie nieotwarte pewnie ok 12 godzin albo nawet całej doby ale na szafce i świeciło wtedy mocno słońce to czy jest do wyrzucenia????

DZięki mojej nieostrożności boję się, że teraz to 5 gram RU nie nadaje się do niczego...Jak myslicie?

• Members
Napisano
Majette

Mi przy czesaniu codzinnie wychodzi 30 włosów a wtedy kiedy nie było nadmiernego wypadania to tak 10 włosów to była norma.

Mam pytanie:jak przyszło mi przesyłka z RU w maju to nie było mnie w domu i nikt nie wiedział, że trzeba od razu to włożyc do zamrażarki. Czy jeśli RU leżało sobie nieotwarte pewnie ok 12 godzin albo nawet całej doby ale na szafce i świeciło wtedy mocno słońce to czy jest do wyrzucenia????

DZięki mojej nieostrożności boję się, że teraz to 5 gram RU nie nadaje się do niczego...Jak myslicie?

powinno być ok

• Members
Napisano

Czy stosując Ru też macie efekt znieczulenia skóry w miejscu aplikowania? Tak jakby nie czuć dobrze czy skórę dotyka coś mokrego albo zimnego?

• Members
Napisano
Wszyscy linieją! Może taki okres?

Na stoplysieniu.pl czytałem, że okres największego wypadania włosów to sierpień/wrzesień. Wtedy najmniej mieszków włosowych jest w fazie anagenu.

Jak czytam, że wam wypada 10 czy 30 włosów, to wam zazdroszczę . Mi obecnie wypada przynajmniej 200, a myślę że nawet więcej. Podczas mycia ok 100 i w ciągu dnia przynajmniej drugie tyle.

• Members
Napisano

Mi też teraz w pyte wypada, ale to raczej linienie, bo poza ciut rzadszymi zakolami to nie widzę pogorszenia stanu ilościowego, a linienie mam na całym obszarze NW6. Trwa to już z 3tyg.

Dodam, że moja suczka też ma linienie od około 3 tyg.