Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 316
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Konkretnego linku nie podam, bo wiele wypowiedzi z jego strony na ten temat bylo. Zobacz sobie sygnaturke jego na hairlosshelp. Facet obecnie uzywa 20mg RU rozpuszczonego w neogenicu, a do tego jeszcze minox. I ladnie trzyma swoje - zdaje sie - NW1. Przedtem uzywal RU i duta.

.

• Members
Napisano

no to widziałem, ale chodzi mi właśnie czy gdzieś tam na ich forum jest jego wątek z fotkami i jego historią itp

A wracając do tematu to ile nalezy stosować duta, żeby zaobserwować poprawe?

Jest ktoś na forum kto stosuje duta z pozytywnym efektem i mogłby sie podzielić doświadczeniami, ponieważ ten wątek lekko ucichł.

RU 100mg w KB

Minox foam

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
Można fina przyjmować co drugi dzień?

można

Mr.Ziom. Rozumiem Twoje poczucie humoru, ale chyba jemu chodziło czy jest sens brania fina co drugi dzień. Brać można fina nawet raz w roku,ale efektów z tego nie będzie.

Avodart 0,5 mg - co 3 dzień

Minox - 2 x dziennie

RU 2% - raz dziennie

Napisano

Znałem forumowicza, który brał 2,5 mg co drugi dzień przez długi czas i twierdził, że nic nie leci.

Ale i tak uważam, że lepiej brać mniej a dziennie, pomimo iż 5-alfa-reduktaza odbudowuje się w organizmie przez kilka dni.

Dlaczego? Bo lepiej mieć stabilną blokadę niż chwiejne poziomy hormonów.

• Members
Napisano
Można fina przyjmować co drugi dzień?

można

Mr.Ziom. Rozumiem Twoje poczucie humoru, ale chyba jemu chodziło czy jest sens brania fina co drugi dzień. Brać można fina nawet raz w roku,ale efektów z tego nie będzie.

To nie był ironiczny żart. Jeśli ktoś przeczytał ten temat to jasno widać że nie ma dużej różnicy przy braniu ED lub EOD. Dlatego napisałem ze można stosować taki sposób.

Przychylam się jednak do tego co napisał Lion, że mimo iż różnica nie jest znacząca to lepiej przyjmować częściej i niższą dawkę

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Im wiecej czytam tym wiekszy metlik w głowie na temat duta 0.5mg stosowanego raz na tydzien. U nas znalazłem tylko przypadek Liona, który jakos sensownie to opisal i stosował.

Na zachodnich forach nawet legendarny el_duterino ze swoim nw1,5 stosował duta co dwa dni(w sumie duza dawka, zdziwilem się).

Dużo przewija sie tez tematów w stylu: "raz na tydzien to za mało i poziom hormonów bedzie niestabilny, minimum 2/3x na tydzien bedzie miało dopiero sens." I teraz w co tutaj wierzyc? Według badan to 0,1mg duta dziennie powinno być spoko-utrzymujac poziom dht na stałym poziomie, jednak na zachodnich forach praktycznie nikt tego nie praktykuje i ludzie faszeruja sie "konskimi dawkami" by miec efekty?! - z tego co zdołałem przejrzeć oczywiście.

Ktoś stosuje duta raz na tydzien, czy tylko powielane sa przez wszystkich rady "na sucho"?

RU 100mg w KB

Minox foam

Napisano
Czy strony typu http://www.247doc.pl/avodart.html

gdzie dostepne sa generyki róznych lekow, w tym duta bez recepty z ceną srednio 2x wiekszą niz normalnie w aptece na recepte są sprawdzone i warto tam się zaopatrzyć?

Do tej pory z generykami nie miałem problemów i działały tak samo jak "oryginały".

Tzw generyki to przecież normalne leki, produkowane przez hinduskie firmy farmaceutyczne. Są tańsze, bo Indie nie przestrzegają patentów na takie substancje jak np dutasteryd, a to właśnie patenty stanowią główny koszt leków (koszty produkcji są marginalne).

Jeśli tylko ci to przyślą, to problemów mieć nie powinieneś.

BTW: Cipla to rzetelna firma.

• Members
Napisano

A jak jest ze stosowaniem duta raz na 10 dni co da nam dawke 0.05mg na dzien i według badan blokade dht na poziomie 50% - czy to dobry i stabilny dodatek do kuracji?

RU 100mg w KB

Minox foam

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • Members
Napisano

Polecane były tańsze zamienniki Dutasterydu od firmy 'CIPLA' (znalezione tu http://pharmacy.phoneboss.net/gdzie-kup ... olska.html)

Jednak znalazłem coś jeszcze tańszego, na dodatek z obciętymi kosztami wysyłki. http://www.doz.pl/apteka/p52115-Avodart ... zne_30_szt

Tu firmą produkującą jest 'GLAXOSMITHKLINE EXPORT LTD'. Zna ktoś tę firmę? Polecacie? Jakieś różnice względem 'Cipla'?

Proszę o pomoc, chciałbym jak najszybciej zamówić.

Napisano

Przecież GlaxoSmithKline to wynalazca dutasterydu. Wszystkie inne to właśnie generyki (klony).

• Members
Napisano (edytowane)

Usunięty przeze mnie

Post mógł się przyczyniać do spadku popytu na popularny lek oraz spadku wpływów firmie Merck, a nie chcę nikomu psuć biznesu ani samopoczucia.

Edytowane przez Gość

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano
Oki, dzięki, nie wiedziałem. Po świętach zamawiam od wynalazcy.

Udało Ci się zamówić od wynalazcy GSK ?

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• 3 weeks later...